Malalties

Malalties

Càncer de pell. El més agressiu és el melanoma, que sol ser conseqüència de l’exposició intensa al sol i de les cremades cutànies.

Tumors benignes de pell. Són masses o teixits formats per un creixement anormal de cèl·lules que el cos no necessita. Generalment es poden extirpar i no acostumen a tornar a aparèixer.

Èczema. Fa referència a un conjunt d’afeccions que produeixen lesions cutànies inflamatòries, com ara pàpules, vesícules i crostes, acompanyades de picor intensa. També s’anomena dermatitis.

Psoriasi. És una malaltia inflamatòria que es manifesta amb lesions cutànies vermelloses recobertes d’escates blanques a qualsevol part dels cos, principalment als colzes, als genolls i al cuir cabellut.

Acne. Es caracteritza per l’aparició de barbs, pàpules i pústules que s’acostumen a localitzar a la cara, però també al coll i a l’esquena. Afecta principalment els adolescents i joves, i pot deixar cicatrius.

Malalties de transmissió sexual. Venereologia. Algunes infeccions de transmissió sexual produeixen lesions a la pell, principalment de la zona genital, però també d’altres parts del cos.

Dermatosi de causa infecciosa: berrugues víriques i d’altres. Les berrugues víriques són lesions, generalment indolores, causades per una infecció pel virus del papil·loma humà (VPH).

Lesions actíniques. Es tracta de lesions produïdes pel sol que poden evolucionar a un càncer de pell.

Dermatosis autoimmunitàries. Inclouen diverses afeccions dermatològiques, causades per una resposta errònia del sistema immunitari, que es manifesten amb una inflamació de la pell i hi produeixen lesions.

Malalties de les ungles. Els problemes de les ungles de les mans i els peus inclouen infeccions per bacteris, ungla encarnada, tumors i berrugues, i poden ser un indicador de l’estat general de salut.

Alopècia. És la pèrdua dels cabells al cuir cabellut, però també pot donar-se a les celles, les pestanyes o, fins i tot, al borrissol corporal.

Al·lèrgia cutània. Es tracta d’una reacció del sistema immunitari davant de substàncies que generalment no causen danys però l’organisme identifica com a perilloses. La pell de les persones afectades pot presentar picor intensa, descamació i èczemes.