L’alopècia té solució

L’alopècia té solució

L’alopècia és la pèrdua dels cabells al cuir cabellut, però també pot donar-se a les celles, les pestanyes o, fins i tot, al borrissol corporal. Les causes per les quals es pot produir són múltiples.

L’androgenètica n’és la més freqüent i la que preocupa a un major nombre de persones perquè hi ha una influència genètica primordialment. Existeixen molts altres factors, com poden ser els dèficits de vitamines, calci, i molts minerals o aminoàcids. Altres factors hormonals també hi influeixen, com les alteracions tiroïdals o les hormones sexuals masculines, les infeccions, l’estrès, factors psicològics, i una infinitat de causes més.

Símptomes i tractament de l’alopècia

El principal símptoma que presenta l’alopècia és la disminució o pèrdua dels cabells. Hi ha alopècies que segueixen un patró difús, d’altres en plaques, (com l’alopècia areata), a la línia frontal (alopècia Fibrosant frontal), com arnades (sífilis) o en plomalls.

És possible frenar l’alopècia, encara que el tipus, els factors causants, el factor genètic o l’autoimmune, determinen unes respostes diferents del cos al tractament. El millor d’ells varia molt segons l’etiologia de l’alopècia. En homes, minoxidil, finasteride o dutasterida són els millors tractaments i en dones postmenopàusiques, complexos vitamínics o 11 alfa hidroxiprogesterona tòpica, entre d’altres.

El tractament no ha de ser sempre de per vida. En el cas de l’alopècia androgenètica, sobretot si es troba en un punt avançat, el tractament acostuma a ser molt prolongat per poder mantenir el resultat obtingut si s’han recuperat els cabells.

Font (original en castellà):
http://www.topdoctors.es
Artícle en base a la experiència i trajectòria professional del doctor

drsantiagobassas.com